CGF-CD34 ( KONSANTRE GROWTH FAKTÖR-KÖK HÜCRE)
Vücuttaki kan hücrelerinin tamamı hematopoetik kök hücrelerden oluşur. Kemik iliği kan hücrelerinin yapıldığı süngerimsi dokudur. Kök hücreler yeni hücreler oluşturmak için bölünmek üzere kemik iliğinde bulunurlar.
Kan, kem ikiliğinden geçerken dolaşıma katılacak kırmızı kan hücreleri, beyaz kan hücreleri ve trombositleri toplar. Bu hücrelerin; çoğalma, kendini yenileme, farklılaşmış dokulara özgü hücreleri oluşturabilme, hasarlı dokuyu tamir etme özellikleri vardır. Lösemili hastalarda yapılan Nakil işlemleri bunlarla ilgilidir.
CGF-CD34; Kişinin kendisinden alınan kanın dört farklı devirde çalışan santrifüj işlemiyle bileşenlerine ayrılması işlemi sonucu, trombositleri, lökositleri, büyüme (growth) faktörlerini ve sitokinleri içeren tabakadır.
PRP (Platelet Rich Plasma): Trombositten Zengin Plazma anlamındadır. İyileştirici etkisi trombositlerin içindeki büyüme faktörlerine bağlıdır. Doku hasarlarında etkili olabilmesi için bazı yöntemlerle aktive edilmesi ve büyüme faktörlerinin salınması gerekir. Aktive edilmeden verilen PRP nin hasarlı dokularda iyileştirici etkisi yoktur.
CGF (Concentrated Growth Factor): Konsantre edilmiş büyüme faktörleri anlamındadır. Dokulara verildiğinde direk iyileştirici etki gösterir. Ayrıca kandan direkt verildiğinde dolaşımdaki kök hücrelerin 7 gün süreyle normalden daha fazla olmasını sağlar. Bir hücrenin yenilenme süresi de 7 gün olarak bilinir
Kök Hücre (CD34): Kan Dolaşımında çok az oranda kök hücre bulunur. Kök hücrelerin özelliği verildiği dokuda direk o doku hücrelerine dönüşmesidir. Bu sayede kıkırdak hücresi, sinir hücresi gibi normalde iyileşme şansı olmayan dokuların iyileşmesini sağlar.
Kök hücre (CD34)ler ve Trombositler;
Dokuların iyileşmesinde, hücrelerin büyümesinde, çoğalma ve gençleşmesinde, hasarlı dokuların tamirinde ve doğal iyileşme süreçlerinin hızlandırılmasında rol oynayan büyüme faktörlerini(GCF) salgılar.
Dokularda herhangi bir hasar oluştuğunda kan trombositleri bu dokuya getirerek bir onarım süreci başlatır.
CGF uygulamanın amacı hasarlanmış dokuya kan dolaşımı ile taşınabilecek olandan daha çok sayıda trombositi vermektir. Böylece hasarlı doku onarımı daha hızlı ve daha güçlü gerçekleşir.
CGF-CD34 son yıllarda birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaya başlanmış yeni ve etkili bir tedavi şeklidir ve FDA onaylıdır.
Ağrıyı azaltıcı, ödemi çözücü, bakterilere karşı immün gücü arttırıcı tedavilerdir.
CGF-CD34
kullanım alanları oldukça geniştir.
Cilt, kas ve tendon, eklemiçi ,vücut boşlukları, her türlü yaralı ve hasarlı
vücut bölgelerinde uygulanabilir.
Tedavi amaçlı kullanım alanları:
Akne- Sivilce ve Skarlar
Kronik Yorgunluk Sendromu
Boyun ve Bel Fıtıkları
Artrit ve Artrozlar
Diz Kireçlenmesi, Menüsküs Yırtığı, Çarpraz Bağlarda Kopmalar
Eklem Kıkırdak Bozuklukları
Diyabetik Yaralar, Diabetik Ayak
Dekübit Ülserleri Tendon ve Bağ Yaralanmaları
Herpes Zoster
Antiaging
Güzellik ve Estetik amaçlı uygulamalardır.
Lokal, damariçi veya ikisi birden kombine olarak uygulanabilir.
CGF-CD34 Uygulama sıklığı, kişiye göre ve kişinin tedaviye verdiği cevaba göre değişmekle birlikte ortalama 6-8 seanstır. Bazı kronik hastalıklarda uygulama sayısı 10 ve üzeri olabilir. Buna uygulamayı yapan hekim karar vermelidir.
Etki genellikle ilk enjeksiyondan sonra görülmeye başlanır.
CGF CD34 Enjeksiyonunda herhangi bir ilaç uygulanmayıp, sadece vücudun kendi iyileştirme potansiyeli kullanılır. Bu nedenle sonuçlar yavaş ama kalıcı olur.
15-30 gün yada 45-90 günde bir yapılacak 3-6 uygulama sonrası yılda 3-4 kez tekrarlanırsa tedavi etkisi daha kalıcı olur.